Lilypie 6th to 18th Ticker


Wan Amalyn
June 20
Gemini
USJ Subang Jaya

blog





Wan Amalyn's Facebook profile


..:: uB CluB ::..





..:: tagboard ::..

orang dok skodeng



..:: my wonderland ::..

+++ koleksi buku di rak +++
*^*sEmBaNg bUkU*^*
<--mY enGLisH coLLecTiOn-->
+_+ mY mInI LiBRaRy +_+
+_+ mY mInI LiBRaRy 2 +_+

+++ tazkirah untuk aku +++
Teratakku

+++ sudi2kan ke... +++
mY pLaYgrOunD




..:: aWaRd ::..



4th award : daripada :
][ norra hassan ][




3rd award : daripada :
][ infa ][




2nd award : daripada :
][ syud & nacha ][




1st award : daripada :
][ dah lupa la... ][






..:: promo ::..


Judul: Percayalah
Penulis: Ruby Hazri
ISBN: 983-43217-0-8
Harga: RM21.00



Judul: Relevankah Aku di Hatimu?
Penulis: Rnysa
ISBN: 983-43217-1-6
Harga: RM20.00



Judul: Surat Ungu untuk Nuha
Penulis: Noor Suraya
ISBN: 978-983-43217-3-4
Harga: RM20.00



Judul: 5 Tahun 5 Bulan
Penulis: Hlovate
ISBN: 978-983-43217-2-7
Harga: RM20.00



Judul: Gurindam Jiwa
Penulis: Hlovate, Imaen, Noor Suraya
ISBN:978-983-43217-5-8
Harga: RM21.00



Judul: Labyrinth
Penulis: Imaen
ISBN: 978-982-43217-6-5
Harga: RM18.00



Judul: Zahrah de Tigris
Penulis: Khairyn Othman
ISBN: 978-983-43217-7-2
Harga: RM20.00



Judul: Kopi Susu Sepatu Biru
Penulis: Ruby Hazri
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: aA+bB
Penulis: Hlovate
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: Persis Sebutir Pasir
Penulis: ManjLara
ISBN:
Harga: RM22.00



Judul: Garis-Garis DejaVu
Penulis: John Norafizan
ISBN:
Harga: RM22.00



Judul: Lili Buat Najah
Penulis: Nazurah Aishah
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: Tentang... Dhiya
Penulis: Syud
ISBN:
Harga: RM



Judul: Bohemian
Penulis: Imaen
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Bila Nysrah Kata Tak Mahu
Penulis: Aidil Khalid
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Tunas
Penulis: Hlovate
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: L.U.V.E.
Penulis: Pingu Toha
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Panggil Aku Dahlia
Penulis: Noor Suraya
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.00



Judul: Kebun Mimpi
Penulis: Noor Suraya, Syud, Rnysa
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.50



Judul: Novel Untuk Asyikin
Penulis: Ismat Astar
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM17.00



Judul: Tanya Pada Hati
Penulis: Iman Xara
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM20.00



Judul: Rooftop Rant
Penulis: Hlovate
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.00



Judul: Odisi Bulan Biru
Penulis: John Norafizan
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM20.00








<< May 2009 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31



..:: review mereka ::..

MySpace Layouts


][ CarrieKirana ][
][ Antubuku ][
][ Seribu Satu Malam ][
][ Mandala Resensi ][
][ Kicap 'n' da Geng ][



..:: tautan ukhwah ::..

Image hosted at bigoo

][ kaksu ][
][ pinkJambu ][
][ Em + An ][
][ Jidah ][
][ cwazywabbit ][
][ syud ][
][ JiD ][
][ Izzul ][
][ klena ][
][ cik CT ][
][ infazety ][
][ adhan ][
][ nursalju ][
][ spec ][
][ mamajambu ][
][ mamaErra ][
][ kakmOn ][
][ Bunga ][
][ Alyze ][
][ Opah De ][
][ Nacha ][
][ Dik Siti ][



..:: tautan penulis ::..

MySpace



..: Jemari Seni :..
][ Ruby Hazri ][
][ Rnysa ][
][ Hlovate ][
][ Noor Suraya ][
][ Imaen ][
][ Khairyn ][
][ ManjLara ][
][ John Norafizan ][
][ Nazurah ][
][ syud ][
][ Aidil Khalid ][
][ Pingu Toha ][
][ Ismad Astar ][
][ Iman Xara ][


..: Creative :..
][ Norisah A Bakar ][
][ Najwa Aiman ][
][ Ebriza Aminnudin ][
][ Salina Ibrahim ][
][ Ramlah Rashid ][


..: Alaf21 :..
][ Anis Ayuni ][
][ Aisya Sofea ][
][ Norzailina Nordin ][
][ Lily Haslina ][
][ Rose Harissa ][
][ Lynn Dayana ][
][ Dhiya Zafira ][
][ Hani Fazuha ][


..: Kaki Novel :..
][ Izzul Izzati ][
][ Eita Ashyta ][
][ Izza Aripin ][
][ Dina Najat ][
][ Zaharah Muhammad ][
][ Aimy Najwa ][




..:: e-novel ::..

MySpace


][ Kebun Mimpi Ain ][
][ Cinta Sofea ][
][ Kasih Seharum Lavender ][
][ Hati Yang Terluka ][
][ Bukan Itik Biasa ][
][ Mengapa Ada Rahsia? ][
][ Cinta Dewa Dewi ][
][ Pelangi Dimatamu ][
][ Namanya.. Teja Aulia ][
][ Kenangan Terindah ][
][ Seandainya... ][
][ Tiada Kedua ][
][ Mengapa Dirindu ][
][ Lagu Cinta ][
][ Menyintaimu Satu Dosa..? ][



..:: Publisher ::..

image hosting for myspace


][ Jemari Seni ][
][ Creative ][
][ Alaf21 ][
][ Kaki Novel ][
][ Fajar ][
][ Rhythm ][
][ karnaDya ][
][ Pustaka Nasional ][




..:: link ::..


][ blogdrive ][
][ blogspot ][
][ photobucket ][




..:: sounds of music ::..


Larut - Dewa 19


..:: hit counters ::..

Free Web Counter

hit Counter




..:: iklan ::..


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

Credits



CreateBlog for graphic
Wednesday, May 27, 2009
wan sudah pulih... tapi datang penyakit lain plak..!!

wan sudah giler!! muahahaha *gelak orang tak betul*

 

Dah lama sebenarnya tak buat kerja giler lagu ni. Dah lama tak merepek meraban kat rumah ni. Sebenarnya bukan apa, aku rindu jer. Nak meluahkan segala mak-nenek yang menumpang kat hati ni. Jadi selagi tak diluahkan selagi itulah dia tetap bertenggek kat situ. Harapnya selepas ni dah kurang sikit beban. Padan la… semenjak dua menjak ni degup-jantung-hati aku berjalan cam tak normal aje… selalu buat aku mengah (sebenarnya petanda suruh aku pergi buat full-medical-check-up – talk serius – sebabnya body aku cam tak fit, cepat penat & cepat mengah).

 

Aku nak cerita pasal apa ek?

kisah hujung minggu yang lepas?

hhmmm… ada apa ek hujung minggu yang lepas?

 

Oh dah ingat… sabtu derang (geng UB & gengkicap) ada gathering ngan Kaki Novel. Katanya ada makan-makan. Lokasi tak tahu katne. Lagipun aku tak dapat join sebab aku kan kerja hari sabtu!. Takpalah… enjoy kay!

 

Pagi sabtu, ketika aku tengah termangu kat depan pc office – malas nak wat kerja, sapa suruh bos beri kerja hari sabtu…memang tak produktif – tiba-tiba N95 aku berlagukan carrotsong menandakan ada panggilan masuk.

 

"Assalamualaikum wan, kak Puteri ni"

"Waalaikumsalam kak! kak Puteri sihat?" aku berbasa-basi. Sebenarnya tanpa dia memperkenalkan diri, aku sudah tahu siapa gerangan pemanggilnya kerana namanya tertera di screen telefon bimbitku. bla…bla…bla… (dia tanya khabar aku, tanya itu, tanya ini. aku tanya pasal itu, aku tanya pasal ini bla…bla…bla). Tiba pada persoalan pokok dia menelefon aku….

 

"Wan pergi tak ke majlis pelancaran novel anjuran Kaki Novel?"

Ooo buat pelancaran novel… "Sorry kak, wan tak dapat pergi sebab wan kerja!"

"Oh ya ke? Ryzal beritahu kak Puteri dah lambat sangat. Tarikh dan masa yang sama kak Puteri ada pelancaran novel 'Yang Tak Terluah' (novel terbaru kak Puteri Andalas bersama KN) di Crystal Crown Klang oleh ***"

"Iya?? wah!! TAHNIAH kak Puteri!!!" kuungkapkan ucap selamat dengan perasaan teruja. Terdengar gelak halus diseberang talian.

"Terima kasih wan…" aku dapat bayangkan kak Puteri sedang tersenyum senang di hujung talian sana.

"Wan tau tak siapa yang pergi ke majlis Ryzal?"

"Nape kak? Insyallah kaknOOr pergi kalau tak ada aral"

"Boleh tak wan beritahu sesiapa yang pergi… minta sampaikan salam kak Puteri pada mereka yang hadir. Katakan kak Puteri minta maaf sangat-sangat kerana tak dapat join. Kak Puteri dah terikat dengan agenda ini. Mereka dah booking kak Puteri berbulan-bulan."

"tak palah kak… nanti lepas ni wan cuba call kaknOOr minta dia sampaikan pesanan kak Puteri ni"

 

bla..bla..bla… sambung perbualan dengan kak Puteri almost 20 min. (hehehe borak dengan kak Puteri memang mengujakan aku!) macam-macam hal yang kami borakkan terutamanya tentang novel terbaru beliau ini. Tentang komen salah seorang pembacanya (dia forwardkan pesanan sms pembaca itu pada aku), tapi bila aku cakap tentang komen aku pula, dia hanya tergelak… "ok dah dua pendapat yang kak Puteri dapat" katanya pada aku. huhuhu harap-harap dia tak salah anggap pada aku! kami menamatkan perbualan dengan janji yang sedikit sebanyak mengujakan aku… hehehe kalaulah terjadi segala yang diimpikan… alangkah seronoknya!!

 

Harap-harap kawan-kawan yang pergi majlis KN hari tu dapat la ya message dari kak Puteri itu ya.

 

Tengah hari. Balik ke rumah sebab memang tak ada agenda lain. Oh lupa nak cakap, my Aysha ikut rombongan sekolah (petang) ke Aquaria KLCC, ke Pusat Sains & ke Taman Burung KL. Kena bayar RM60 kay!! tak nak beri, dia dah merengek… 'semua kawan-kawan eisya pergi… eisya pun nak pergi jugak' dengan nada yang selalu buat aku lemah-longlai!. Papa dia beri RM50 aku kena tambah RM10. Anak punya pasal… oklah!!

 

My hubby dah hantar dia ke Tadika Nurul Izzah (tempat berkumpul) jam 7.30 pagi dan mengikut 'notis-cinta' merka dijangka pulang lebih kurang jam 2.00 petang. Jadi sementara menunggu jam 2 petang… lepak sambil menonton tv… tapi aku yang terlelap… sedar2 dah jam 2.30. Kami terus ke USJ sebelas… tapi macam tak ada apa-apa tanda bahawa mereka sudah balik… uiks mana mereka nih? aku call cikgu dia… 'kak… kami baru sampai kat Taman Burung' aku pandang jam tangan aku. 2.35 petang. 'agak-agak pukul berapa ya sampai sini?' aku tanya cikgu dia sambil mencongak apa agenda seterusnya. 'Lebih kurang pukul 4 lebih la kak!' hhmm ada lebih kurang sejam lebih… jadi kami ambik keputusan pergi makan dulu. Aku ambik keputusan makan kat Restoran Hassan kat usj sepuluh. Menu ayam kampong. Seedaappp. Lagi satu sebab ia masakan Kelantan *wink* itu yang utama sebenarnya. Rasa cam masakan mek... but of course mek masak lagi sedap! hehehe

 

Memandangkan masih ada banyak masa sementara menunggu my Aysha balik, kami balik ke rumah dulu. Bila dah sampai kat rumah apalagi… acara biasalah, sambung tidur!! hehehe rasanya dah berjaman aku tak tidur siang di hujung minggu. Apa taknya asyik ada program aje… mengalahkan Mak Menteri aku nih!. Sebelum belayar ke alam mimpi aku pesan kat my hubby 'jangan lupa ambik eisya'. Bukan apa… takut diapun tidur sama!!

 

My Aysha balik ketika aku tengah sedap tidur! It's heaven you… dapat tidur di SIANG hari!!! bestnya kalau dapat buat setiap hari… hehehe.  My Aysha balik dengan pelbagai cerita… aku bekalkan juga dia duit, mana tahu bila tengok kawan-kawan berbelanja dia nak berbelanja sama. Tapi tak banyak la… dalam RM20 aje… so bila aku tanya dia beli apa… "eisya beli eskrim… seringgit". Dalam hati aku, 'selamat duit aku!' hahahaha teruk sungguh mummy dia nih!

 

7.30 malam (lebih kurang), kaksu call… 'kaksu, jadi!! wan nak dua ya tapi bayarnya hujung bulan ek??' hehehe

 

9.30 malam (lebih kurang), aku sambung baca novel Nora Ismail – Tuhan Lebih Tahu – yang sudah suku aku baca. Sudah-sudahnya ntah jam berapa aku tidur gara-gara nak habiskan dan nak tahu endingnya. Adakalanya bila dah tak sabar sangat! aku intai-intai kat last page! hehehehe dulu marahkan kaknOtie wat perangai lagu tu… laani dah jadi kat aku dah pulak!

 

Ahad – bangun pagi badan dah rasa lain macam. Uwaaaa aku dah sakit!! semua badan rasa sakit-sakit, rasa ngilu bila orang pegang, suhu badan pulak panas, tapi kadang-kala rasa seram sejuk!. Tekak rasa pahit, kepala berpusing-pusing… sudahnya seharian aku hanya tidur sahaja. Nasib baik ada my Aysha yang pandai (aku tak ajarpun!!) ambik towel kecik basahkan dan letak atas dahi aku.! Rasa nyaman jer!! 'thanks dear… cayang eisya'.

 

Isnin – aku mc. Memang tak larat nak bangun. Tapi gagahkan jugak bangun sebab my Aysha harus ke sekolah!. Hari ini dia exam, sekolah pagi dan sekolah petang. Lepas my Aysha ke sekolah aku sambung tidur sekejap… lebih kurang jam 11 pagi ke klinik Dr. Julie. Balik dari klinik, masak 'sup air pandai-(baca ayat lawan)' Isinya hanya ada sayur semata-mata, sebab tekak memang dah tak boleh nak telan apa-apapun. Tapi sebab nak makan ubat kena la makan jugak itu yang jadi 'sup air pandai' tuh.

 

Malam dah ok sikit. Tapi frust sebab cerita Bones dah tak dak kat ntv9 yang ke udara setiap isnin jam 8.30 malam. Tapi tertengok pulak… alamak lupa ar apa rancangan tu… yang pengacara dia Wan Kamarudin Wan Ibrahim. Hehehe mamat feberet aku tuh! Sebab?? Sebab dia sungguh sinis sekali. I like!! especially bila bab kat Perak!  Sib baik citer NAVY NCIS masih ada as usual kat 8TV jam 9.30 malam. yay!!

 

Selasa – the disaster!! (as you read it earlier)

 

Rabu – nothing happened… yet!!

 


Posted at 12:31 pm by Amalyn Aysha

wan
May 28, 2009   02:32 PM PDT
 
iejay..
ha ahkan... agaknya ituler salah satu simptom org baru baik dari sakit... iaitu otak-tak-center hehehe
iejay
May 28, 2009   11:27 AM PDT
 
kak wan lain kali kena letak kat atas tu, ini cerita sebelum hari kak wan marah dekat kerusi...

mula2 baca tadi confuse gak... ingatkan kak wan sakit balik selepas kejadian kerusi-kena-marah-lepas-MC.. hehehe...
wan
May 27, 2009   05:57 PM PDT
 
Norra...
itu ler frust giler!! =(
norra... wan dah khatam bk dia =) nanti ye!! *wink*
Fishah
May 27, 2009   05:01 PM PDT
 
Yalah Wan, frust juga bila citer Bones dah ganti dengan rancangan lain.

Orang dah standby tunggu depan TV, top-top tak ada pula.


Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry