Lilypie 6th to 18th Ticker


Wan Amalyn
June 20
Gemini
USJ Subang Jaya

blog





Wan Amalyn's Facebook profile


..:: uB CluB ::..





..:: tagboard ::..

orang dok skodeng



..:: my wonderland ::..

+++ koleksi buku di rak +++
*^*sEmBaNg bUkU*^*
<--mY enGLisH coLLecTiOn-->
+_+ mY mInI LiBRaRy +_+
+_+ mY mInI LiBRaRy 2 +_+

+++ tazkirah untuk aku +++
Teratakku

+++ sudi2kan ke... +++
mY pLaYgrOunD




..:: aWaRd ::..



4th award : daripada :
][ norra hassan ][




3rd award : daripada :
][ infa ][




2nd award : daripada :
][ syud & nacha ][




1st award : daripada :
][ dah lupa la... ][






..:: promo ::..


Judul: Percayalah
Penulis: Ruby Hazri
ISBN: 983-43217-0-8
Harga: RM21.00



Judul: Relevankah Aku di Hatimu?
Penulis: Rnysa
ISBN: 983-43217-1-6
Harga: RM20.00



Judul: Surat Ungu untuk Nuha
Penulis: Noor Suraya
ISBN: 978-983-43217-3-4
Harga: RM20.00



Judul: 5 Tahun 5 Bulan
Penulis: Hlovate
ISBN: 978-983-43217-2-7
Harga: RM20.00



Judul: Gurindam Jiwa
Penulis: Hlovate, Imaen, Noor Suraya
ISBN:978-983-43217-5-8
Harga: RM21.00



Judul: Labyrinth
Penulis: Imaen
ISBN: 978-982-43217-6-5
Harga: RM18.00



Judul: Zahrah de Tigris
Penulis: Khairyn Othman
ISBN: 978-983-43217-7-2
Harga: RM20.00



Judul: Kopi Susu Sepatu Biru
Penulis: Ruby Hazri
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: aA+bB
Penulis: Hlovate
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: Persis Sebutir Pasir
Penulis: ManjLara
ISBN:
Harga: RM22.00



Judul: Garis-Garis DejaVu
Penulis: John Norafizan
ISBN:
Harga: RM22.00



Judul: Lili Buat Najah
Penulis: Nazurah Aishah
ISBN:
Harga: RM21.00



Judul: Tentang... Dhiya
Penulis: Syud
ISBN:
Harga: RM



Judul: Bohemian
Penulis: Imaen
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Bila Nysrah Kata Tak Mahu
Penulis: Aidil Khalid
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Tunas
Penulis: Hlovate
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: L.U.V.E.
Penulis: Pingu Toha
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM



Judul: Panggil Aku Dahlia
Penulis: Noor Suraya
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.00



Judul: Kebun Mimpi
Penulis: Noor Suraya, Syud, Rnysa
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.50



Judul: Novel Untuk Asyikin
Penulis: Ismat Astar
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM17.00



Judul: Tanya Pada Hati
Penulis: Iman Xara
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM20.00



Judul: Rooftop Rant
Penulis: Hlovate
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM21.00



Judul: Odisi Bulan Biru
Penulis: John Norafizan
Terbitan: Jemari Seni
Harga: RM20.00








<< September 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30



..:: review mereka ::..

MySpace Layouts


][ CarrieKirana ][
][ Antubuku ][
][ Seribu Satu Malam ][
][ Mandala Resensi ][
][ Kicap 'n' da Geng ][



..:: tautan ukhwah ::..

Image hosted at bigoo

][ kaksu ][
][ pinkJambu ][
][ Em + An ][
][ Jidah ][
][ cwazywabbit ][
][ syud ][
][ JiD ][
][ Izzul ][
][ klena ][
][ cik CT ][
][ infazety ][
][ adhan ][
][ nursalju ][
][ spec ][
][ mamajambu ][
][ mamaErra ][
][ kakmOn ][
][ Bunga ][
][ Alyze ][
][ Opah De ][
][ Nacha ][
][ Dik Siti ][



..:: tautan penulis ::..

MySpace



..: Jemari Seni :..
][ Ruby Hazri ][
][ Rnysa ][
][ Hlovate ][
][ Noor Suraya ][
][ Imaen ][
][ Khairyn ][
][ ManjLara ][
][ John Norafizan ][
][ Nazurah ][
][ syud ][
][ Aidil Khalid ][
][ Pingu Toha ][
][ Ismad Astar ][
][ Iman Xara ][


..: Creative :..
][ Norisah A Bakar ][
][ Najwa Aiman ][
][ Ebriza Aminnudin ][
][ Salina Ibrahim ][
][ Ramlah Rashid ][


..: Alaf21 :..
][ Anis Ayuni ][
][ Aisya Sofea ][
][ Norzailina Nordin ][
][ Lily Haslina ][
][ Rose Harissa ][
][ Lynn Dayana ][
][ Dhiya Zafira ][
][ Hani Fazuha ][


..: Kaki Novel :..
][ Izzul Izzati ][
][ Eita Ashyta ][
][ Izza Aripin ][
][ Dina Najat ][
][ Zaharah Muhammad ][
][ Aimy Najwa ][




..:: e-novel ::..

MySpace


][ Kebun Mimpi Ain ][
][ Cinta Sofea ][
][ Kasih Seharum Lavender ][
][ Hati Yang Terluka ][
][ Bukan Itik Biasa ][
][ Mengapa Ada Rahsia? ][
][ Cinta Dewa Dewi ][
][ Pelangi Dimatamu ][
][ Namanya.. Teja Aulia ][
][ Kenangan Terindah ][
][ Seandainya... ][
][ Tiada Kedua ][
][ Mengapa Dirindu ][
][ Lagu Cinta ][
][ Menyintaimu Satu Dosa..? ][



..:: Publisher ::..

image hosting for myspace


][ Jemari Seni ][
][ Creative ][
][ Alaf21 ][
][ Kaki Novel ][
][ Fajar ][
][ Rhythm ][
][ karnaDya ][
][ Pustaka Nasional ][




..:: link ::..


][ blogdrive ][
][ blogspot ][
][ photobucket ][




..:: sounds of music ::..


Larut - Dewa 19


..:: hit counters ::..

Free Web Counter

hit Counter




..:: iklan ::..


Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:

Credits



CreateBlog for graphic
Friday, August 28, 2009
Salam

Salam semua,

Dah berkurun rasanya tidak mengemaskini rumah ini... sedihnya!! tapi nak buat macam mana...

Jadi kali ini wan nak tepek kan gambar Aysha untuk kenangan. Baru wan perasan dalam simpanan wan tak banyak gambar Aysha kerana dia sering menjadi model untuk Sirman... jadi of course lah tak ada dalam simpanan wan!!

Janganlah korang kata... balik-balik gambar tu! huhuhu

 
Scrapbook at WiddlyTinks.com

 
Photo Albums at WiddlyTinks.com

Posted at 01:32 pm by Amalyn Aysha
Apa kata anda ??

Monday, June 08, 2009
Hi....

Salam semua,

 

Sekadar nak beritahu bahawa aku akan berehat seketika dari rumah ini. Aku akan 'berada' -> di sini <- kalau ada sesiapa yang rindukan aku… hahaha perasan la… macam la ada orang yang masuk sini dan esp macam la ada orang yang akan rindukan aku!!


Posted at 10:16 am by Amalyn Aysha
2 org bersuara

Thursday, June 04, 2009
Syukur... Alhamdulillah.

Salam semua,

 

Pertama sekali syukur ke hadrat ilahi atas limpah kurnia dan rezeki-Nya pada kami sekeluarga.

 

Jika kawan-kawan masih ingat cerita aku tentang kisah pencen yang arwah kakak aku tinggalkan untuk Mek… syukur kupanjatkan pada-Nya, akhirnya Mek dah dapat duit tersebut. Terima kasih pada adik ipar aku Korie (suami Lida) yang bersusah payah buat follow-up. Rupanya ini sudah bulan kedua Mek dapat. Harap-harapnya dapatlah meringankan beban Mek dan Abah.

 

Syukur padamu Ya Allah....


Posted at 01:40 pm by Amalyn Aysha
Apa kata anda ??

Monday, June 01, 2009
Cerita Mines yang tak berapa glam...

Salam,

 

Hari ini 1 June. uiks cepatnya dah masuk bulan june?? yay!! bulan special nih! hehehe. Ok kita tinggalkan dulu kisah bulan june ni cuma apa yang nak aku kongsikan adalah cerita tentang hujung minggu aku semalam.

 

Hari sabtu, aku seharian di rumah tak ada apa-apa programpun!. Tapi my hubby dan my Aysha balik Shah Alam kerana jiran umi ada majlis kenduri kahwin anaknya. Akukan kerja. (alasan!! hehehe)

 

Hari ahad, aku ke Mines. Kan sekarang ni sedang berlangsung pesta buku kat sana. Tujuan utama aku ke sana dengan alasan nak carikan buku untuk my Aysha. Aku pergi dah petang. Keluar rumah jam 3 petang dan jalan ke Mines jam giler!!. My hubby sudah merungut-rungut. Aku disebelah diam tak berkutik.

 

Lebih kurang jam 4 petang baru sampai dan tempat pertama yang kami tuju… cari makan. Lapar la!! Kami makan Kenny Rogers pilih seat tepi 'sungai'. Sementara menunggu pesanan sampai, my Aysha sudah teruja melihat boat. Dia nak naik tapi memandangkan sekali naik memakan masa selama lebih kurang 45 minit… aku cakap kat dia lain kali! kita cari buku dulu. Nasib baik la my Aysha dengan buku adalah pair yang sangat ngam. Senang aku nak pujuk!! hehehe suakan aje buku atau mag. yang dia suka… diam la dia.

 

Lepas makan terus ke tempat di mana berlangsungnya BF tersebut. Masuk-masuk jer… mak ai… nikan hujung minggu. Mana semua orang? tak sesak seperti kat PWTC pun!. Atau aku yang high aspectation? Biarlah!. Senang sikit nak cari buku.

 

Aku ke booth MPH carikan buku my Aysha (sebab booth ini letaknya di hadapan pintu masuk). Pusing punya pusing sampai berpusing-pusing kepala aku… TAK ADApun buku Peter & Jane untuk my Aysha. My Aysha biasalah dah nampak buku yang sebegitu banyak… like heaven la… sampaikan asyik tersangkut aje! huhuhu

 

Lepas tu kami (me & my Aysha… my hubby tunggu kat luar) berjalan dari booth ke booth. Sampai ke booth Ana Muslim, aku belikan (atas permintaan) my Aysha 2 buah mag Ana Muslim untuk my Aysha. Kat sini juga terserempak dengan kak Yati (NB) & Qaisara. Seronok sungguh sembang-sembang lepas tu aku tinggalkan kak Yati dan menapak ke booth NB Kara nak jumpa dengan kak suraya. Lepas borak-borak (nak beli buku, semuanya aku dah ada!!) aku cari pula booth JS yang tersorok kat belakang! Yang ada kat sana cuma Abang Rosdi, OLy dan anak buah kaksu. Kaksu dan kakyah ke surau.

 

Sementara tunggu kaksu dan kakyah balik, aku sempat beli Dame Zoete Sarah karya Khairyn Othman (ini salah satunya aku ke Mines sebab nak beli buku Khairyn) dapat token yang sunggguh cantik!! terpaksa sembunyikan dari my Aysha nanti dia nak!! hehehe (mengalahkan budak-budak la aku nih!) ahaks!!

 

Oleh kerana kaksu & kakyah belum balik aku pusing-pusing lagi sekali. Pergi sekali lagi kat MPH (mana tau aku terlepas pandang) selagi tak dapat buku untuk my Aysha aku tak senang hati, sebab dah janji dengan dia!. Pun tak jumpa jugak. Akhirnya aku fed-up… lain kali ya sya!!. Terserempak dengan my hubby (ops sudah ada 5 missed calls!) aku cakap ngan my hubby nak cari kamus bahasa arab untuk my Aysha. Tapi sebenarnya aku curi-curi pergi ke booth JS lagi sekali nak jumpa dengan kaksu dan kakyah. Lagipun aku nak ambik buku yang aku kirim kat kakyah. Nasib baik kaksu dan kakyah dah ada!! *big hug utk kaksu & kakyah* tapi sayang aku tak boleh nak join kakyah dan kaksu makan jagung! SORRY kekanda2ku sebab hari ni aku pasang drebar jadi aku kena ikut time drebar!!.

 

Lepas jumpa kaksu dan kakyah aku terus menapak keluar dari Mines dan terus balik ke rumah!. Uuwaaa aku terlupa nak cari bantal lapik duduk untuk aku!! ni nak cepat punya pasal la ni... huhuhu sedih ar!!

 

Malam tak tahu nak buat apa… nak baca buku, belum berbalut. Yang dah berbalut… menyakitkan hati la pulak nak baca. Bukan sebab isinya tetapi sebab conditionnya yang buat aku frust tahap gaban. Sudahnya aku membega-begakan satu 'rumah' aku yang dah bersawang… almaklumla aku nikan 'kaya' jadi banyak la rumah persinggahan... hehehe kalau korang rajin datang la ->sini<- tapi tak ada apa-apapun kat situ!. Lepas tu tukarkan lagu kat rumah sembang buku dan juga rumah ini (kalau korang perasan la!).

 

Oklah… berhenti sini dulu la… ops sebelum tu nak wish kat TV3 selamat menyambut ulangtahun bersiaran ke-25 tahun pada hari ini. Mereka start bersiaran pada 1 June 1984. Dan kalau tanya aku siapa selebriti TV3 terawal yang aku paling suka adalah Wan Zaleha Radzi… (sampai sekarang aku masih admire kat dia!!) kerana kamikan berkongsi surname yang sama… ahaks!!

 

Oklah… sehingga itu…. daaaaaaa

 


Posted at 01:16 pm by Amalyn Aysha
Apa kata anda ??

Friday, May 29, 2009
cuti sekolah bermula

Salam,

 

Hah! sekolah dah cuti penggal? hehehe sebenarnya hari ini merupakan hari terakhir sessi persekolahan untuk penggal ni. Tapi my Aysha dah start cuti hari ni... cuti yang dia buat sendiri. Gara-gara cikgu kata 'esok tak nak datang pun tak pa!' jadi my Aysha yang sememangnya suka 'dengar' kata cikgu berbanding mummy dia nih, tak mo ke sekolah kebangsaan. Tapi sekolah petang (agama) dia nak pergi. Aku memang nak suruh dia ke sekolah kerana sayangkan kedatangan dia yang akan jadi 'O'. Tapi nak buat macam mana... dah dia berkeras tak mo pergi.

 

Hhmm 2 minggu cuti sekolah. Aku memang tak ada rancangan nak kemana-mana. Ekonomikan tengah meleset... jadi duduk ajalah kat rumah diam-diam! huhuhu sian kat my Aysha 2 minggu kena ke nursery yang selalunya tak ramai budak-budak. Kadang-kadang bila aku ambil dia waktu petang, yang ada hanya sorang atau dua je termasuk dia. Alahai! siannya. Nak 'pos' dia balik kampung, takut aku la pula yang tak senang duduk kat KL. windu ooo...

 

Tengokla macam mana nanti... cutikan esok baru start! tapi yang pasti aku dah cakap kat my hubby yang aku nak ajak dia gi Book Fair yang kat mines tuh! so mana tau boleh singgah kat mines shopping centre buat window shopping!!! yelah nak bershopping tak dak duit... cuci-cuci matapun jadi lah... ahaks.

 

oklah nak sambung wat kerja.... daaaa

 


Posted at 03:16 pm by Amalyn Aysha
Apa kata anda ??

Thursday, May 28, 2009
nak bantal! nak bantal!

Salam,

 

Memang dah sah aku kena cari bantal!!. Sekarang ni bahu aku dah mula sakit-sakit. Ops... eh bukan bantal untuk tidur ya. Ini bantal untuk aku buat lapik duduk. Kalau korang masih ingat tentang alkisah kerusi empok ku itu, sehingga ke hari ini dia masih lagi melorot turun (sedikit) dan posisi aku sudah jadi terkebawah sedikit dari paras meja. Menyebabkan posisi tangan aku agak tinggi berbanding biasa. Jadinya bahu aku sudah mula menunjukkan tanda-tanda nak mogok.

 

Harapnya, hujung minggu ini my hubby nak la bawak aku dan my Aysha keluar jenjalan. Aku nak pegi ke Pesta Buku yang kat the mines tu. Boleh la aku beli buku untuk my Aysha dan boleh aku cari bantal sekali!.

 

Kaksu... bantal yang itupun wan nak jugak ya!! hehehe nanti bila-bila wan singgah ambil.

 

Pagi tadi lampu kat 'kawasan kerja' aku terpaksa ditutup kerana capasitornya terbakar mengeluarkan asap yang berkepul-kepul membawa bau hangit hingga ke segenap pelusuk pejabat bahkan hingga ke bawah! sudahnya aku terpaksa buat kerja dalam gelap. Ingatkan speaker aku yang meletup, sebab sebelum ni dah 3 kali speaker aku meletup!

 

Oh ya... pagi tadi jugak member yang dah sekian lama aku tak berhubung dengannya telefon aku. Nak masuk 10 tahun kami tak jumpa. Tapi aku tau la dia ada kat JPBD JB. LELEQ... aku windula kat ko! Hahaha ada ke... dia call aku semata-mata kerana nak tanya pasal sorang budak lelaki - ex-coursemate - kami dulu yang bila masuk part 3 kami harus ke shah alam tapi mamat tu terpaksa stay kat manjung kerana extend. Kerana katanya saban hari dia asyik dok teringat kat mamat tuh. Hahaha Leeqq ko memang lawak la... manala aku nak ingat! dah la bertahun2 tak jumpa, kalau saban tahun umur masih tak berganjak... mungkin aku boleh la ingat... ni setiap tahun umur bertambah... sedikit sebanyak aku pun dah jadi 'hilang ingatan' lagi la kalau mamat tuh tak berapa nak hensem...hehehe. Lain la kalau hensem macam Aaron Aziz ke... boleh la aku ingat!! hahahaha

 

Lepas tu dia bukak cerita pasal Zana yang dapat offer kerja kat KL (Jabatan Landskap Negara kalau tak silap!) bukak cerita tentang pokok 'janda merana' zana... sorry aku tak tahu apa nama saintifiknya nanti aku tanya orang yang pakar (zana) kerana pokok ni lah dia dendam dengan En Faizal (lecturer masa kami part 1&2 di manjung) yang dengan suka-hati-mak-nenek dia baling report kat muka zana. Hah... sekarang ni Zana dah expert dah dalam bahagian pokok2 nih... lepas dip. zana sambung wat degree lepas tu master kat UTM dalam bidang Landskap Arkitek. Kami menamatkan perbualan apabila staff dia dah panggil untuk mesyuarat. Leleq... Leleq ko memang lawak macam dulu-dulu lagi la... ni yang buat aku lagi windu kat ko. 

 

Oklah nak sambung wat kerja! nanti aku sambung dengan cerita lain pulak ya... daaaa

 


Posted at 12:38 pm by Amalyn Aysha
Apa kata anda ??

Wednesday, May 27, 2009
wan sudah pulih... tapi datang penyakit lain plak..!!

wan sudah giler!! muahahaha *gelak orang tak betul*

 

Dah lama sebenarnya tak buat kerja giler lagu ni. Dah lama tak merepek meraban kat rumah ni. Sebenarnya bukan apa, aku rindu jer. Nak meluahkan segala mak-nenek yang menumpang kat hati ni. Jadi selagi tak diluahkan selagi itulah dia tetap bertenggek kat situ. Harapnya selepas ni dah kurang sikit beban. Padan la… semenjak dua menjak ni degup-jantung-hati aku berjalan cam tak normal aje… selalu buat aku mengah (sebenarnya petanda suruh aku pergi buat full-medical-check-up – talk serius – sebabnya body aku cam tak fit, cepat penat & cepat mengah).

 

Aku nak cerita pasal apa ek?

kisah hujung minggu yang lepas?

hhmmm… ada apa ek hujung minggu yang lepas?

 

Oh dah ingat… sabtu derang (geng UB & gengkicap) ada gathering ngan Kaki Novel. Katanya ada makan-makan. Lokasi tak tahu katne. Lagipun aku tak dapat join sebab aku kan kerja hari sabtu!. Takpalah… enjoy kay!

 

Pagi sabtu, ketika aku tengah termangu kat depan pc office – malas nak wat kerja, sapa suruh bos beri kerja hari sabtu…memang tak produktif – tiba-tiba N95 aku berlagukan carrotsong menandakan ada panggilan masuk.

 

"Assalamualaikum wan, kak Puteri ni"

"Waalaikumsalam kak! kak Puteri sihat?" aku berbasa-basi. Sebenarnya tanpa dia memperkenalkan diri, aku sudah tahu siapa gerangan pemanggilnya kerana namanya tertera di screen telefon bimbitku. bla…bla…bla… (dia tanya khabar aku, tanya itu, tanya ini. aku tanya pasal itu, aku tanya pasal ini bla…bla…bla). Tiba pada persoalan pokok dia menelefon aku….

 

"Wan pergi tak ke majlis pelancaran novel anjuran Kaki Novel?"

Ooo buat pelancaran novel… "Sorry kak, wan tak dapat pergi sebab wan kerja!"

"Oh ya ke? Ryzal beritahu kak Puteri dah lambat sangat. Tarikh dan masa yang sama kak Puteri ada pelancaran novel 'Yang Tak Terluah' (novel terbaru kak Puteri Andalas bersama KN) di Crystal Crown Klang oleh ***"

"Iya?? wah!! TAHNIAH kak Puteri!!!" kuungkapkan ucap selamat dengan perasaan teruja. Terdengar gelak halus diseberang talian.

"Terima kasih wan…" aku dapat bayangkan kak Puteri sedang tersenyum senang di hujung talian sana.

"Wan tau tak siapa yang pergi ke majlis Ryzal?"

"Nape kak? Insyallah kaknOOr pergi kalau tak ada aral"

"Boleh tak wan beritahu sesiapa yang pergi… minta sampaikan salam kak Puteri pada mereka yang hadir. Katakan kak Puteri minta maaf sangat-sangat kerana tak dapat join. Kak Puteri dah terikat dengan agenda ini. Mereka dah booking kak Puteri berbulan-bulan."

"tak palah kak… nanti lepas ni wan cuba call kaknOOr minta dia sampaikan pesanan kak Puteri ni"

 

bla..bla..bla… sambung perbualan dengan kak Puteri almost 20 min. (hehehe borak dengan kak Puteri memang mengujakan aku!) macam-macam hal yang kami borakkan terutamanya tentang novel terbaru beliau ini. Tentang komen salah seorang pembacanya (dia forwardkan pesanan sms pembaca itu pada aku), tapi bila aku cakap tentang komen aku pula, dia hanya tergelak… "ok dah dua pendapat yang kak Puteri dapat" katanya pada aku. huhuhu harap-harap dia tak salah anggap pada aku! kami menamatkan perbualan dengan janji yang sedikit sebanyak mengujakan aku… hehehe kalaulah terjadi segala yang diimpikan… alangkah seronoknya!!

 

Harap-harap kawan-kawan yang pergi majlis KN hari tu dapat la ya message dari kak Puteri itu ya.

 

Tengah hari. Balik ke rumah sebab memang tak ada agenda lain. Oh lupa nak cakap, my Aysha ikut rombongan sekolah (petang) ke Aquaria KLCC, ke Pusat Sains & ke Taman Burung KL. Kena bayar RM60 kay!! tak nak beri, dia dah merengek… 'semua kawan-kawan eisya pergi… eisya pun nak pergi jugak' dengan nada yang selalu buat aku lemah-longlai!. Papa dia beri RM50 aku kena tambah RM10. Anak punya pasal… oklah!!

 

My hubby dah hantar dia ke Tadika Nurul Izzah (tempat berkumpul) jam 7.30 pagi dan mengikut 'notis-cinta' merka dijangka pulang lebih kurang jam 2.00 petang. Jadi sementara menunggu jam 2 petang… lepak sambil menonton tv… tapi aku yang terlelap… sedar2 dah jam 2.30. Kami terus ke USJ sebelas… tapi macam tak ada apa-apa tanda bahawa mereka sudah balik… uiks mana mereka nih? aku call cikgu dia… 'kak… kami baru sampai kat Taman Burung' aku pandang jam tangan aku. 2.35 petang. 'agak-agak pukul berapa ya sampai sini?' aku tanya cikgu dia sambil mencongak apa agenda seterusnya. 'Lebih kurang pukul 4 lebih la kak!' hhmm ada lebih kurang sejam lebih… jadi kami ambik keputusan pergi makan dulu. Aku ambik keputusan makan kat Restoran Hassan kat usj sepuluh. Menu ayam kampong. Seedaappp. Lagi satu sebab ia masakan Kelantan *wink* itu yang utama sebenarnya. Rasa cam masakan mek... but of course mek masak lagi sedap! hehehe

 

Memandangkan masih ada banyak masa sementara menunggu my Aysha balik, kami balik ke rumah dulu. Bila dah sampai kat rumah apalagi… acara biasalah, sambung tidur!! hehehe rasanya dah berjaman aku tak tidur siang di hujung minggu. Apa taknya asyik ada program aje… mengalahkan Mak Menteri aku nih!. Sebelum belayar ke alam mimpi aku pesan kat my hubby 'jangan lupa ambik eisya'. Bukan apa… takut diapun tidur sama!!

 

My Aysha balik ketika aku tengah sedap tidur! It's heaven you… dapat tidur di SIANG hari!!! bestnya kalau dapat buat setiap hari… hehehe.  My Aysha balik dengan pelbagai cerita… aku bekalkan juga dia duit, mana tahu bila tengok kawan-kawan berbelanja dia nak berbelanja sama. Tapi tak banyak la… dalam RM20 aje… so bila aku tanya dia beli apa… "eisya beli eskrim… seringgit". Dalam hati aku, 'selamat duit aku!' hahahaha teruk sungguh mummy dia nih!

 

7.30 malam (lebih kurang), kaksu call… 'kaksu, jadi!! wan nak dua ya tapi bayarnya hujung bulan ek??' hehehe

 

9.30 malam (lebih kurang), aku sambung baca novel Nora Ismail – Tuhan Lebih Tahu – yang sudah suku aku baca. Sudah-sudahnya ntah jam berapa aku tidur gara-gara nak habiskan dan nak tahu endingnya. Adakalanya bila dah tak sabar sangat! aku intai-intai kat last page! hehehehe dulu marahkan kaknOtie wat perangai lagu tu… laani dah jadi kat aku dah pulak!

 

Ahad – bangun pagi badan dah rasa lain macam. Uwaaaa aku dah sakit!! semua badan rasa sakit-sakit, rasa ngilu bila orang pegang, suhu badan pulak panas, tapi kadang-kala rasa seram sejuk!. Tekak rasa pahit, kepala berpusing-pusing… sudahnya seharian aku hanya tidur sahaja. Nasib baik ada my Aysha yang pandai (aku tak ajarpun!!) ambik towel kecik basahkan dan letak atas dahi aku.! Rasa nyaman jer!! 'thanks dear… cayang eisya'.

 

Isnin – aku mc. Memang tak larat nak bangun. Tapi gagahkan jugak bangun sebab my Aysha harus ke sekolah!. Hari ini dia exam, sekolah pagi dan sekolah petang. Lepas my Aysha ke sekolah aku sambung tidur sekejap… lebih kurang jam 11 pagi ke klinik Dr. Julie. Balik dari klinik, masak 'sup air pandai-(baca ayat lawan)' Isinya hanya ada sayur semata-mata, sebab tekak memang dah tak boleh nak telan apa-apapun. Tapi sebab nak makan ubat kena la makan jugak itu yang jadi 'sup air pandai' tuh.

 

Malam dah ok sikit. Tapi frust sebab cerita Bones dah tak dak kat ntv9 yang ke udara setiap isnin jam 8.30 malam. Tapi tertengok pulak… alamak lupa ar apa rancangan tu… yang pengacara dia Wan Kamarudin Wan Ibrahim. Hehehe mamat feberet aku tuh! Sebab?? Sebab dia sungguh sinis sekali. I like!! especially bila bab kat Perak!  Sib baik citer NAVY NCIS masih ada as usual kat 8TV jam 9.30 malam. yay!!

 

Selasa – the disaster!! (as you read it earlier)

 

Rabu – nothing happened… yet!!

 


Posted at 12:31 pm by Amalyn Aysha
4 org bersuara

Next Page